Доступність посилання

ТОП новини

У Росії на параді до дня ВМФ не було кораблів, про удари по яких заявляла Україна – ЗМІ


Загалом у параді брали участь 25 плавучих засобів – тоді як у 2021 році на параді до дня ВМФ Росії їх було удвічі більше (фото ілюстративне)
Загалом у параді брали участь 25 плавучих засобів – тоді як у 2021 році на параді до дня ВМФ Росії їх було удвічі більше (фото ілюстративне)

На головному параді на честь дня Військово-морського флоту Росії, що відбувся у Санкт-Петербурзі, не було жодного з кораблів, про ліквідацію чи пошкодження яких заявляло командування армії України. Першою на це звернула увагу російська служба Бі-Бі-Сі.

Загалом, згідно з підрахунками журналістів, від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну українські військові атакували понад 20 кораблів і суден забезпечення РФ.

За повідомленням, під час трансляції головного морського параду російським глядачам 28 липня показали лише два кораблі Чорноморського флоту Росії. Загалом у параді брали участь 25 плавучих засобів – тоді як у 2021 році на параді до дня ВМФ Росії їх було удвічі більше.

Від початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну українським військовим вдалося серйозно пошкодити або знищити цілу низку кораблів Чорноморського флоту Росії, який базувався в окупованому Криму. Серед них – флагман флоту крейсер «Москва», найновіший корвет «Сергій Котов», великі десантні кораблі «Саратов», «Новочеркаськ», «Цезар Куніков», кілька десантних і сторожових катерів. Решта флоту через загрози подальших ударів була передислокована з Севастополя в окупованому Криму до Новоросійська (РФ).

Міноборони Росії більшість заяв українського командування про знищення російських кораблів не коментувало.

15 липня речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, що Росія виводить останній сторожовий корабель Чорноморського флоту з окупованого Криму. Він не уточнив назви корабля. Російське командування про це не повідомляло.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

У червні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

Читайте також: Успішні удари України по ЧФ змусили Росію забрати найцінніші активи флоту з Криму – оцінки на Заході

Форум

XS
SM
MD
LG