Доступність посилання

ТОП новини

Речник ВМС: в акваторії Криму залишається «допоміжний флот» Росії


Кораблі Чорноморського флоту РФ у окупованому Севастополі, архівне фото
Кораблі Чорноморського флоту РФ у окупованому Севастополі, архівне фото

Після виходу з акваторії окупованого Криму останнього сторожового корабля Чорноморського флоту Росії в районі півострова залишаються російські судна забезпечення – про це заявив в ефірі телемарафону речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Так сказати, допоміжний флот. Ті одиниці, які також належать до військового складу. Це не цивільні судна, але вони не мають такого озброєння», – пояснив Плетенчук в ефірі українського національного телемарафону.

Він зазначив, що ці кораблі російські військові можуть використовувати для буксирування, допомоги в морі чи пошуково-рятувальних операцій.

«Завдання у них різноманітні, без яких флот не може обійтись. Якщо брати великі десантні кораблі, їх там п’ять одиниць залишається досі, але є один нюанс. Вони досі їх не можуть доремонтувати», – додав представник ВМС.

Читайте також: ЗСУ завдають ударів по російських силах ППО, щоб створити умови для розміщення F-16 – ISW

Один із таких кораблів – «Костянтин Ольшанський», який, за заявами української сторони, був пошкоджений у березні 2024 року.

15 липня Плетенчук заявив, що Росія виводить останній сторожовий корабель Чорноморського флоту з окупованого Криму

Телеграм-канал «Кримський вітер» із посиланням на супутникові знімки повідомляв, що йдеться про сторожовий корабель «Буревісник», який стояв у Севастополі біля причалу №14 біля бухти Голландія.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

У червні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

Форум

XS
SM
MD
LG