Доступність посилання

ТОП новини

З армії РФ звільнили 45 громадян Індії, ще 50 далі воюють проти України – індійське ЗМІ


На фото – громадянин Індії Мохаммед Асфан, одягненого в російську військову форму. Востаннє він дзвонив родині з російського міста Ростов-на-Дону перед тим, як його відправили на фронт
На фото – громадянин Індії Мохаммед Асфан, одягненого в російську військову форму. Востаннє він дзвонив родині з російського міста Ростов-на-Дону перед тим, як його відправили на фронт

З російської армії звільнили 45 громадян Індії, ще 50 далі воюють на боці РФ проти України, повідомив телеканал NDTV із посиланням на представника міністерства закордонних справ Індії.

МЗС Індії намагається визволити всіх співвітчизників, ідеться в повідомленні. За оприлюдненими даними, 45 індійців незаконно змусили вступити до російської армії та воювати проти України.

Питання про звільнення індійців з армії РФ на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним порушував прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час свого візиту до Москви.

Навесні спецслужби Індії розкрили велику мережу торгівлі людьми, члени якої обманом вербували молодих чоловіків до Росії, де їх змушували підписувати контракти з міністерством оборони РФ. Двоє із заарештованих, за інформацією індійського відомства, безпосередньо вербували чоловіків у південних штатах країни. Усім жертвам злочинці, як стверджує слідство, пропонували виїхати до Росії під приводом влаштування на роботу або допомоги у вступі до «сумнівних приватних університетів». Своїх жертв вони вербували в соцмережах та через місцеві компанії, зокрема туристичні фірми.

У Центральному бюро розслідувань (ЦБР) Індії повідомляли, що серед індійців уже є тяжкопоранені на війні. У квітні, як повідомили в МЗС Індії, з України на батьківщину повернулися 10 раніше завербованих чоловіків. Кілька громадян Індії загинули на фронті.

Форум

XS
SM
MD
LG