Доступність посилання

ТОП новини

У РФ пожежу на нафтобазі в Азові, куди влучив дрон, гасили понад три доби


Джерело Радіо Свобода у силових структурах раніше повідомило, що удар безпілотників по об’єктах в Азові був спецоперацією Служби безпеки України
Джерело Радіо Свобода у силових структурах раніше повідомило, що удар безпілотників по об’єктах в Азові був спецоперацією Служби безпеки України

Пожежу на нафтобазі в Азові Ростовської області Росії, яка почалася в ніч на 18 червня через удар безпілотника, загасили, повідомив губернатор регіону Василь Голубєв.

Як пише російська служба Радіо Свобода, вогонь гасили понад три доби. Про локалізацію займання обласний відділ МНС Росії звітував 19 червня вранці. Тоді площа пожежі складала 3200 квадратних метрів. Однак увечері того ж дня Голубєв написав, що сталася розгерметизація другого резервуара.

Джерело Радіо Свобода у силових структурах раніше повідомило, що удар безпілотників по об’єктах в Азові був спецоперацією Служби безпеки України.

У день удару Голубєв повідомив, що попередньо жертв у результаті атаки немає. З того часу інформація про це не оновлювалася.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапили кілька підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів. Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлі бензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG