Доступність посилання

ТОП новини

Дрони СБУ вночі вразили склад палива та нафтобазу в РФ – джерело


Як повідомлялось раніше, у Росії вночі 20 червня кілька об’єктів паливно-енергетичного комплексу були атаковані безпілотниками.
Як повідомлялось раніше, у Росії вночі 20 червня кілька об’єктів паливно-енергетичного комплексу були атаковані безпілотниками.

Дрони Служби безпеки України вночі вразили склад паливно-мастильних матеріалів компанії «Тамбовнафтопродукт» та нафтобази «Енемська» компанії «ЛУКОЙЛ-Югнафтопродукт» у Росії, повідомило Радіо Свобода джерело в силових структурах.

За його даними, на цих об’єктах переробляли та зберігали сировину й готову продукцію, яка згодом використовувалася для потреб російської армії, після серії влучань дронів СБУ на обох об’єктах розпочалися пожежі.

«Удари СБУ по підприємствах, які працюють на ВПК РФ, зменшують ресурси, завдяки яким ворог може вести війну, та змушують країну-агресора витрачатись на відновлення інфраструктури. Це додаткове навантаження на російський бюджет, який вже обтяжений санкціями та іншими економічними викликами», – зазначило поінформоване джерело.

За даними джерела Радіо Свобода, загалом дрони СБУ здійснили вже майже три десятки успішних атак на об’єкти російського нафтового комплексу в різних регіонах.

Як повідомила місцева влада та телеграм-канали, у Росії вночі 20 червня кілька об’єктів паливно-енергетичного комплексу були атаковані безпілотниками. Повідомлялось, що на Платоновській нафтобазі в Тамбовській області розпочалася пожежа. Також було займання у селищі Енем Тахтамукайського району в Адигеї.

Читайте також: Наслідки удару українських дронів по нафтобазі в Ростовській області РФ – супутникові знімки

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапили кілька підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів. Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлібензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG