Доступність посилання

ТОП новини

У Росії дрони атакували кілька об’єктів, горить нафтобаза


Пожежа на одному з російських НПЗ, фото ілюстративне
Пожежа на одному з російських НПЗ, фото ілюстративне

Уночі 20 червня кілька об’єктів паливно-енергетичного комплексу Росії були атаковані безпілотниками.

На Платоновській нафтобазі в Тамбовській області розпочалася пожежа, повідомив телеграм-канал Baza. «Зараз на місці працюють оперативні служби. Потерпілих немає», – ідеться в повідомленні.

Astra інформує, що «в результаті вибуху загорівся резервуар». За даними губернатора Тамбовської області Максима Єгорова, в Первомайському муніципальному окрузі також було виявлено залишки БпЛА – дрон розірвався в повітрі.

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв заявив, що під атаку потрапило місто Слов’янськ-на-Кубані. Внаслідок цього повністю зруйнований приватний будинок, загинула місцева жителька.

У селищі Енем Тахтамукайського району в Адигеї через атаку дронів сталася пожежа на нафтобазі. Глава республіки Мурат Кумпілов повідомив, що о 6-й ранку рятувальники загасили пожежу, її площа склала 400 квадратних метрів. Постраждалих немає. В Енемі розташована нафтобаза «ЛУКОЙЛ-Югнафтопродукт».

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапили кілька підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів. Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлібензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG