Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники: рух на кордоні з Польщею через пункт «Рава-Руська» відновлений


Ілюстраційне фото: вантажівки в черзі на кордоні до пункту «Рава-Руська – Гребенне», квітень 2023 року
Ілюстраційне фото: вантажівки в черзі на кордоні до пункту «Рава-Руська – Гребенне», квітень 2023 року

Польські протестувальники розблокували рух на кордоні з Україною через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» – про це повідомила Державна прикордонна служба вранці 7 червня.

«За інформацією від польської Сторони, блокування руху до ППр «Гребенне» завершилося о 01:20», – йдеться в повідомленні.

За даними служби, на 8 ранку на виїзд з України оформили 40 вантажівок.

Вранці 4 червня польські фермери після тривалої перерви знову заблокували рух вантажівок на пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» на кордоні з Україною.

9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Вони блокували всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах.

Читайте також: Польські протестувальники продовжують блокувати пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» – ДПСУ

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступали проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва.

20 березня польські протестувальники вийшли на загальнонаціональний страйк. Акції аграріїв відбувалися у майже 600 місцях і в них брали участь приблизно 70 тисяч людей.

Раніше посол України в Польщі Василь Зварич розповів, що вже застосовано певні обмеження у торгівлі з Україною, які запрацюють з червня цього року.

Також премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск повідомляв, що Єврокомісія виконала одну з вимог польських фермерів, яка стосується «зеленого курсу», зокрема перелоги (земля, яку свідомо не обробляють для підвищення її родючості – ред.) не будуть обовʼязковими для фермерів вже цього року.

Форум

XS
SM
MD
LG