Доступність посилання

ТОП новини

У Кракові повернули український прапор, який напередодні зняв проросійський польський депутат


Під час підняття прапора Малопольський воєвода наголосив, що солідарність між народами важлива, що про неї треба дбати, а не нищити символи. Фото ілюстративне
Під час підняття прапора Малопольський воєвода наголосив, що солідарність між народами важлива, що про неї треба дбати, а не нищити символи. Фото ілюстративне

Український прапор, який напередодні зняв з флагштоку на Кургані Костюшка у Кракові депутат від ультраправої партії «Конфедерація» Ґжеґож Браун повісили знову. Ця інформація і фото зʼявилося на офіційній сторінці Кургану.

«Сьогодні Малопольський воєвода Кшиштоф Ян Кленчар та голова Комітету Кургану Костюшка, професор Пьотр Добош у символічному жесті спільно знову вивісили прапор на цьому місці. Також був присутній Вʼячеслав Войнаровський, генеральний консул України в Кракові», – йдеться у повідомленні.

Під час підняття прапора Малопольський воєвода наголосив, що солідарність між народами важлива, що про неї треба дбати, а не нищити символи.

«Український прапор на нашому національному памʼятнику є символічним вираженням очевидної солідарності нас, поляків, з українцями, громадянами незалежної держави, котрих несправедливо спіткало лихо війни. Солідарність з українським народом триває. Ми на боці свободи, на боці тих, хто захищає принципи демократії та права націй на самовизначення», – сказав Кшиштоф Ян Кленчар.

Генеральний консул України у Кракові Вʼячеслав Войнаровський подякував за підтримку і солідарність з українським народом: «Я щасливий і гордий, що наш прапор висить на Кургані Костюшка поруч з польським прапором. Я переконаний, що вони є символом солідарності наших народів і нікому не вдасться зіпсувати ці відносини».

Станом на жовтень 2023 року в Польщі проживали понад 950 тисяч українських біженців.

Форум

XS
SM
MD
LG