Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники проводять перевірку через дані про перетин кордону нардепом Дмитруком – речник


Андрій Демченко повідомив, що його відомство працює зі слідством та проводить власну перевірку
Андрій Демченко повідомив, що його відомство працює зі слідством та проводить власну перевірку

Державна прикордонна служба офіційно не підтверджує, що народний депутат Артем Дмитрук перетнув кордон України – про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко 26 серпня.

«Інформацію про третіх осіб щодо перетину кордону або щодо затримань ми не маємо права розголошувати відповідно до чинного законодавства», – пояснив він у ефірі національного телемарафону.

Водночас, додав Демченко, його відомство працює зі слідством та проводить власну перевірку:

«Прикордонники також проводять необхідну перевірку, працює відповідна група безпосередньо на кордоні для того, щоб встановити обставини й деталі цієї ситуації. Ми тісно співпрацюємо зі слідством, щоб встановити всі обставини».

Читайте також: ДБР порушило кримінальне провадження через незаконний перетин кордону нардепом Дмитруком

Подальші деталі щодо обставин справи, додав речник Держприкордонслужби, зможуть повідомити саме правоохоронні органи.

Напередодні працівники Державного бюро розслідувань ДБР під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора порушили кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону чинним народним депутатом, якому тоді ж було повідомлено про підозру у нападах на громадян.

Раніше того ж дня чинному народному депутатові повідомили про підозру за напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі і спробу викрасти зброю. У відомстві не називають прізвища депутата, але з матеріалів справи зрозуміло, що мова йде про Артема Дмитрука.

Читайте також: Лукашенко заявив про направлення до кордону з Україною третини білоруської армії. У ДПСУ відреагували

За даними ДБР, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю. В іншому випадку – в Києві у депутата виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову.

За даними видання «Українська правда», Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Крім того, за даними джерел, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і полетів в Італію.

Дмитрука виключили з фракції «Слуга народу» у листопаді 2021 року. Депутат відомий кількома скандалами. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні. В січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, щоби пройти до зали засідань.

Форум

XS
SM
MD
LG