Доступність посилання

ТОП новини

Служба зовнішньої розвідки закликає українців утримуватися від поїздок до Білорусі


СЗР закликає українців пам’ятати, що у Білорусі «ваші права можуть бути порушені у будь-який момент».
СЗР закликає українців пам’ятати, що у Білорусі «ваші права можуть бути порушені у будь-який момент».

Служба зовнішньої розвідки України (СЗР) закликає громадян України утримуватися від поїздок до Білорусі.

У СЗР закликають українців пам’ятати, що у Білорусі «ваші права можуть бути порушені у будь-який момент».

Відомство попереджає, що після прибуття громадяни України будуть піддані фільтраційним заходам (опитування про мету приїзду, особисті дані, політичні погляди).

«Особисті телефони вилучаються для більш поглибленого аналізу – їх підключають до спеціалізованого «криміналістичного софту» для того, щоб вилучити інформацію з Telegram, Signal, WhatsApp та інших месенджерів. Навіть видалені діалоги чи окремі повідомлення відновлюються. На цьому етапі є ризик бути затриманим, адже трактування отриманої інформації з телефона може бути непередбачуваним і нести за собою відповідальність у вигляді позбавлення волі», – йдеться у повідомленні СЗР 13 серпня.

Читайте також: У Білорусі заявили про «напруженість» на кордоні з Україною. У ДПСУ відповіли

Міністерство оборони Білорусі заявило 11 серпня, що начебто «відправляє додаткову військову техніку до прикордонних з Україною районів». Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко назвав заяву Міноборони Білорусі щодо «посилення» кордону з Україною «нагнітанням, щоб продовжувати підігрувати Росії». Демченко зазначив, що «Білорусь неодноразово висувала на адресу України звинувачення у недружніх діях».

Олександр Лукашенко підтримав повномасштабне російське вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року і дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру і повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів українських міст, жертвами чого стали десятки тисяч мирних українців.

Форум

XS
SM
MD
LG