Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті група чоловіків напала на прикордонника, відібрала зброю і намагалась втекти у Румунію. Їх затримали


Речник ДПСУ підтвердив, що сьогодні група з трьох чоловіків здійснила напад на одного з військовослужбовців зі складу прикордонного наряду на Закарпатті.
Речник ДПСУ підтвердив, що сьогодні група з трьох чоловіків здійснила напад на одного з військовослужбовців зі складу прикордонного наряду на Закарпатті.

У Румунії правоохоронці проводили пошукову операцію через трьох українських громадян, які, ймовірно, проникли через кордон, зрештою їх затримали, повідомило місцеве видання PresaSM.

За його даними, співробітники правоохоронних органів також знайшли зброю після затримання одного з підозрюваних.

Повідомляється, що румунським прикордонникам у Тарна Маре о 13:35 надійшло повідомлення про те, що на патруль українських прикордонників напали кілька невідомих, троє з них незаконно перетнули кордон, прибувши до Румунії, в районі Тарна Маре. За інформацією PresaSM, прикордонний наряд був нібито роззброєний зловмисниками.

Видання пише, що близько 15:05 затримали одного з підозрюваних, ще через кілька годин другого.

Речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко у коментарі низці медіа підтвердив, що сьогодні група з трьох чоловіків здійснила напад на одного з військовослужбовців зі складу прикордонного наряду на Закарпатті.

«Їх намагалися зупинити під час спроби незаконного перетину кордону в Румунію. Чоловіки, напавши на військовослужбовця, відібрали зброю та вдалися до втечі в напрямку суміжної країни», – сказав речник ДПСУ.

За його словами, на місце інциденту було вислано додаткові групи для пошуку правопорушників та перевірки тилових підступів до кордону. Також було поінформовано прикордонників Румунії та правоохоронні органи.

Демченко додав, що одного з порушників невдовзі затримали неподалік – він намагався подолати інженерні загородження, аби далі перетнути кордон. Затриманий виявився жителем Закарпаття.

Читайте також: На кордоні з Румунією двоє чоловіків напали на прикордонника – ДПСУ

Також, за його словами, румунська сторона затримала двох інших втікачів, згодом знайшли зброю, яку відібрали нападники.

«Вони покинули її на території Румунії. Затриманий вказав місце, де сховав зброю», – розповів речник ДПСУ.

Демченко зауважив, що на даний час тривають всі необхідні дії щодо встановлення всіх обставин.

12 червня речник ДПСУ повідомляв, що за час воєнного стану, було викрито понад 480 злочинних груп, які займалися організацією незаконного перетину державного кордону. Він зауважив, що прикордонних щодня затримують людей, які намагаються перетнути західний кордон у незаконний спосіб.

Читайте також: Понад 20 чоловіків за допомогою зерновоза хотіли незаконно перетнути кордон – ДПСУ

Міністр МВС Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що він має інформацією про загальну кількість затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабної війни, однак озвучити таку статистику на загал міністр відмовився. За його словами, це закрита інформація.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум

XS
SM
MD
LG