Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: армія РФ обстріляла сирійську провінцію Ідліб, 10 цивільних загинули


Росія допомагає урядовим силам Сирії у протистоянні з опозиційними силами. Ілюстраційне фото: наслідки ударів по Ідлібу, березень 2021 року
Росія допомагає урядовим силам Сирії у протистоянні з опозиційними силами. Ілюстраційне фото: наслідки ударів по Ідлібу, березень 2021 року

Російська авіація атакувала сільську місцевість у провінції Сирії Ідлібі, заявила «Сирійська обсерваторія з прав людини» 16 жовтня.

За даними правозахисників, внаслідок атаки в Ідлібі загинули 10 цивільних, у тому числі дитина. Також 30 людей, в тому числі 14 дітей, зазнали поранень. Під авіаудар потрапили лісопильня, меблева майстерня та оливковий прес на околиці міста Ідліб.

«Російські винищувачі завдали 28 авіаударів по сільській місцевості Ідлібу та Латакії, цілячись по цивільних та військових районах у сільській місцевості Ідлібу та Телал-Кабана на півночі Латакії», – йдеться в повідомленні.

Сирійська волонтерська організація цивільної оборони «Білі шоломи» вранці 17 жовтня повідомила про завершення рятувально-пошукових робіт на місці російського удару по меблевій майстерні в Ідлібі.

Російське командування не коментувало бомбардування Сирії.

Громадянська війна в Сирії розпочалася навесні 2011 року з протистояння, яке переросло у повстання проти режиму Башара Асада. Пізніше до конфлікту долучилися держави регіону, міжнародні організації, військово-політичні угруповання та світові держави. Жертвами війни стали близько 400 тисяч людей, мільйони стали біженцями.

Сторони конфлікту отримують військову допомогу з інших держав. Зокрема, підтримку урядовим силам надають Росія та Іран. Сирійська опозиція отримує допомогу від західних держав, Туреччини та країн Перської затоки.

Росію неодноразово звинувачували в ударах по цивільних обʼєктах. Москва ці повідомлення відкидає.

Форум

XS
SM
MD
LG