Доступність посилання

ТОП новини

США наклали санкції на мережу, створену для фінансування «Хезболли»


Митник перевіряє ящики з апельсинами, наповнені наркотиком каптагоном, – після перехоплення вантажу в порту Бейрута в грудні 2021 року
Митник перевіряє ящики з апельсинами, наповнені наркотиком каптагоном, – після перехоплення вантажу в порту Бейрута в грудні 2021 року

Сполучені Штати 16 жовтня наклали санкції на осіб і компанії, які є частиною мережі ухилення від санкцій, яка спрямовує мільйони доларів угрупованню «Хезболла», – частково через продаж нелегальних амфетамінів. Про це повідомило міністерство фінансів США.

Рішення спрямоване проти трьох осіб і чотирьох ліванських компаній, пов’язаних із «фінансовою командою» «Хезболли». Згідно з заявою, ці особи зареєстрували компанії на свої імена, щоб приховати інтерес «Хезболли» до діяльності цих фірм.

«Компанії, своєю чергою, надають «Хезболлі» потенційно прибуткові можливості для бізнесу, водночас надаючи їм доступ до офіційної фінансової системи», – зазначає міністерство фінансів.

Санкції ґрунтуються на запроваджених у вересні рішеннях щодо інших фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із корпоративною мережею «Хезболли». Ці санкції були спрямовані проти фінансових чиновників угруповання, які, за даними США, маскуються під звичайних ліванських власників бізнесу, а також проти кількох їхніх компаній.

Міністерство фінансів також наклало санкції на трьох осіб, причетних до виробництва та продажу амфетаміну (відомого як каптагон), які, згідно із заявою, фінансували режим президента Сирії Башара Асада та його союзників, включно із «Хезболлою».

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, коментуючи рішення фінансового відомства, що «Хезболла» продовжує запускати ракети по Ізраїлю, ще більше дестабілізуючи Ліван і регіон, а Сполучені Штати залишаються непохитними у своєму зобов’язанні «порушити доступ «Хезболли» до міжнародної фінансової системи та її різноманітних методів отримання прибутку, які підтримує Іран».

Форум

XS
SM
MD
LG