Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ збили усі 30 БПЛА, що атакували Україну – Повітряні сили


БПЛА збито у Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Черкаській областях
БПЛА збито у Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Черкаській областях

У ніч на 7 серпня російські військові атакували України 30-ма ударними БПЛА типу Shahed із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ – РФ, повідомив командувач Повітряних мил генерал-лейтенант Микола Олещук.

«В результаті протиповітряного бою усі ворожі БПЛА збито у Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Черкаській областях», – йдеться у повідомленні.

Раніше очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, повідомив, що вночі силами та засобами ППО в області знищено 14 БПЛА типу Shahed 131/136. Внаслідок падіння уламків виникло дві пожежі сухої трави, які були оперативно ліквідовані.

На Хмельниччині сили ППО в межах області знешкодили чотири «Шахеди». Через падіння уламків пошкоджено резервуари для зберігання та приміщення цеху одного з виробничих підприємств області. Постраждалих немає, повідомив начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG