Доступність посилання

ТОП новини

Сили ППО збили дві з чотирьох ракет і чотири ударних БПЛА – Олещук


Українська ППО перехопила в повітрі безпілотник «Шахед» під час російської повітряної атаки на Київ, 30 травня 2023 року. Фото ілюстративне
Українська ППО перехопила в повітрі безпілотник «Шахед» під час російської повітряної атаки на Київ, 30 травня 2023 року. Фото ілюстративне

У ніч на 8 серпня війська РФ ударили двома балістичними ракетами «Іскандер-М» по Харківщині, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 та чотирьма ударними БПЛА типу Shahed, повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

«В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України, зенітними ракетними військами та підрозділами РЕБ Повітряних Сил збито дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 4 ударних БПЛА у Одеській, Херсонській та Кіровоградській областях», – йдеться у дописі.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG