Доступність посилання

ТОП новини

Влада: за добу через російську агресію у трьох областях України загинули двоє людей, ще 14 постраждали


Зокрема, через російські атаки на Донеччині у Михайлівці загинули двоє людей, ще четверо поранені. Фото ілюстративне
Зокрема, через російські атаки на Донеччині у Михайлівці загинули двоє людей, ще четверо поранені. Фото ілюстративне

Внаслідок російської агресії у трьох областях України загинули двоє людей, ще 14 поранені, повідомляє місцева влада.

За даними голови Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна, через російські атаки на Донеччині у Михайлівці загинули двоє людей, ще четверо поранені.

На Дніпропетровщині у Нікопольському районі поранені двоє людей, повідомив голова ОВА Сергій Лисак. За його словами, вночі сили РФ продовжили атакувати район артилерією і дронами-камікадзе – постраждав 12-річний хлопчик.

Минулої доби під російських атак зазнали 17 населених пунктів Херсонщини. За даними голови ОВА Олександра Прокудіна, російські військові, серед іншого, поцілили в об’єкт критичної інфраструктури, освітній заклад, адмінбудівлі та заклад громадського харчування 9 багатоповерхівок, поранені восьмеро людей.

Прокудін також повідомив, що на світанку війська РФ вкрили вогнем житлову забудову у центральному районі Херсона.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG