Доступність посилання

ТОП новини

Нічна атака «Шахедів»: на Київщині поранено людину – КМВА


Сили ППО збили усі 30 безпілотників, що атакували Україну
Сили ППО збили усі 30 безпілотників, що атакували Україну

На Київщині внаслідок падіння уламків збитих БПЛА одна людина зазнала осколкового поранення ноги. В двох громадах області зафіксовані пошкодження 22 приватних будинків та господарської споруди, повідомив 7 серпня начальник обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«В будинках пошкоджені покрівлі дахів, вибиті вікна та двері, посічені фасади. На прибудинкових територіях також пошкоджені паркани. Постраждалим буде надана вся необхідна допомога», – йдеться у дописі.

Кравченко зазначив, що тривога на Київщині тривала всю ніч – більше 8 годин.

Раніше Київська обласна військова адміністрація, повідомила про рух ударних дронів і роботу сил протиповітряної оборони.

У Повітряних силах розповіли, що у ніч на 7 серпня російські військові атакували України 30-ма ударними БПЛА типу Shahed. Сили ППО збили усі безпілотники у Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Черкаській областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG