Доступність посилання

ТОП новини

На Полтавщині запровадили аварійні відключення світла – обленерго

Оновлено

Линии электропередач в Херсонской области, захваченные Россией в рамках полномасштабного вторжения в Украину, 22 июля 2022 года
Линии электропередач в Херсонской области, захваченные Россией в рамках полномасштабного вторжения в Украину, 22 июля 2022 года

У Полтавській області запровадили аварійні відключення світла 23 жовтня, йдеться у повідомленні обленерго.

«Шановні споживачі! За розпорядженням НЕК «Укренерго», 23 жовтня в області застосовано ГАВ в обсязі 30 МВт», – кажуть енергетики.

Як пояснюють в обленерго, відключення здійснюються згідно з «інструкцією про складання і застосування графіків погодинного відключення електроенергії», що затверджена Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.10.2015 № 654 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 28 січня 2016 р. за № 153/28283.

«Вона передбачає застосування графіків погодинних відключень (ГПВ), які містять 6 черг з переліком населених пунктів та адрес. ГАВ – графік аварійних відключень електроенергії, застосовується у разі виникнення гострого дефіциту потужності та електроенергії в енергосистемі України у зв’язку з аварійною ситуацією», – констатували енергетики.

Згодом енергетики уточнили причини аварійних вимкнень світла на Полтавщині.

«Через проблеми в мережах оператора системи розподілу (обленерго) сьогодні о 8:30 були запроваджені аварійні відключення електроенергії у Полтавській області», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, «обмеження будуть скасовані, як тільки завершаться аварійно-відновлювальні роботи».

У Міненерго раніше повідомляли, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

Нині в Україні не діють графіки відключення світла, як це було влітку, але з наближенням зими у Міненерго нагадують, що раціональне споживання допоможе енергетикам тримати енергосистему збалансованою.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Форум

XS
SM
MD
LG