Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: через бойові дії є знеструмлення у трьох областях та Сумах


У Сумах ремонтно-відновлювальні роботи почнуться одразу, як дозволить безпекова ситуація.
У Сумах ремонтно-відновлювальні роботи почнуться одразу, як дозволить безпекова ситуація.

Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 550 населених пунктів у шести областях, повідомляє компанія «Укренерго».

Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській областях. З технічних причин – є знеструмлені споживачі на Київщині, Сумщині та Одещині.

У компанії додають, що внаслідок атаки російських БПЛА сьогодні вранці були пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури в Сумській області, в результаті – знеструмлені споживачі міста Суми. Ремонтно-відновлювальні роботи почнуться одразу, як дозволить безпекова ситуація.

В «Укренерго» зазначають, що споживання електроенергії відповідає сезонним показникам: сьогодні, 22 жовтня, станом на 9:30, воно було на 1,3% нижчим, ніж попереднього дня – у понеділок, 21 жовтня – але
тоді добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 3,4% вищим, ніж попереднього робочого дня.

Користуватись потужними електроприладами енергетики закликають у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00, оскільки на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності.

У Міненерго раніше повідомляли, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

Нині в Україні не діють графіки відключення світла, як це було влітку, але з наближенням зими у Міненерго нагадують, що раціональне споживання допоможе енергетикам тримати енергосистему збалансованою.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Форум

XS
SM
MD
LG