Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ знову пошкодили лінію живлення на Запорізькій АЕС – Міненерго


Через російські обстріли знову пошкоджена одна із двох ліній електропередачі, які живлять окуповану Запорізьку атомну електростанцію
Через російські обстріли знову пошкоджена одна із двох ліній електропередачі, які живлять окуповану Запорізьку атомну електростанцію

Через російські обстріли знову пошкоджена одна із двох ліній електропередач, які живлять окуповану Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС), повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«Сьогодні, 21 жовтня, о 12:18 через систематичні ворожі обстріли відключилась одна з двох ліній електропередачі, що з’єднують тимчасово окуповану Запорізьку АЕС з об’єднаною енергосистемою України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «наразі ЗАЕС з’єднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі. Якщо буде пошкоджена і ця лінія, на Запорізькій АЕС станеться черговий повний блекаут, який створює загрозу для радіаційної безпеки».

У вересні в «Енергоатомі» повідомили про черговий проліт ударного безпілотника «Шахед», запущеного Росією, на критично низькій висоті недалеко від промислового майданчика Рівненської АЕС.

В Україні діють три АЕС: Рівненська атомна електростанція (4 енергоблоки), Південноукраїнська атомна електростанція (3 енергоблоки) і Хмельницька атомна електростанція (2 енергоблоки). Запорізька атомна електростанція окупована російськими військовими з 2022 року.

Територія Запорізької АЕС періодично зазнає обстрілів, в яких Україна і Росія звинувачують одна одну. Українська влада також заявляла, що російська армія використовувала ЗАЕС для зберігання військової техніки і дислокації своїх військовослужбовців.

Форум

XS
SM
MD
LG