Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: МАГАТЕ продовжило моніторинг на підстанціях, які забезпечують роботу АЕС


Міністр енергетики назвав це рішення результатом домовленостей під час зустрічі директора МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі з президентом Володимиром Зеленським
Міністр енергетики назвав це рішення результатом домовленостей під час зустрічі директора МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі з президентом Володимиром Зеленським

Міжнародне агентство з атомної енергії продовжило моніторингову місію на підстанціях, ключових для роботи атомних енергостанцій, повідомило Міністерство енергетики 21 жовтня.

«Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії 21 жовтня продовжили моніторингову місію на одній із підстанцій оператора системи передачі, яка є критично важливою для роботи українських АЕС», – йдеться в повідомленні.

При цьому, за узгодженим графіком візитів, місія буде продовжуватися почергово на всіх ключових для атомної енергетики підстанціях, додає відомство.

Міністр енергетики Герман Галущенко назвав це рішення результатом домовленостей під час зустрічі директора МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі з президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: Міненерго: через обстріли за добу були знеструмлення у 5 областях

«Ми сподіваємося, що присутність інспекторів МАГАТЕ на ключових для роботи АЕС підстанціях магістральної електромережі допоможе підтримати ядерну безпеку та радіаційну безпеку. Адже удари Росії по цивільних енергетичних обʼєктах, зокрема ключових підстанціях, напряму загрожують ядерній та радіаційній безпеці всієї Європи», – йдеться в коментарі Галущенка.

У вересні Зеленський на зустрічі з Ґроссі заявив, що «важливо проводити постійний моніторинг не лише стану АЕС, а й критично важливих для їхньої роботи підстанцій».

За даними Міненерго, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Форум

XS
SM
MD
LG