Доступність посилання

ТОП новини

На території «Охматдиту» встановлять три тимчасові трансформаторні підстанції – ДТЕК


Палаючі автомобілі на місці ракетного обстрілу в Києві, Україна, 8 липня 2024 року
Палаючі автомобілі на місці ракетного обстрілу в Києві, Україна, 8 липня 2024 року

Унаслідок ракетного удару в «Охматдиті» зруйновано все електричне обладнання, компанія ДТЕК доставила до лікарні три трансформаторні підстанції для тимчасового заживлення нового корпусу медзакладу, повідомив у коментарі «Укрінформу» менеджер департаменту розподільчих мереж ПРАТ «ДТЕК Київські електромережі» Юрій Герасько.

«Зараз в «Охматдиті» все підключено по тимчасовій схемі. Електричне обладнання, що належить лікарні, зруйновано повністю і скоріш за все, буде демонтоване… Наша задача на зараз – виконати тимчасову схему, щоб заживити новий корпус лікарні. Ця схема буде діяти на період того, як відновиться постійна схема. ДТЕК привезла в Охматдит тимчасові трансформаторні підстанції, їх буде три, щоб тимчасово заживити новий корпус лікарні. Все критичне обладнання буде заживлено, вентиляція, ліфти, реанімація – все життєво обхідне», – сказав Герасько.

Він додав, що «нині новий корпус переключено на аварійне живлення, електричне обладнання лікарні середньої та низької напруги, яке потребує відновлення, також є дефіцитним, але знайти його можливо».

Проте, експерт не уточнив, скільки часу потрібно на відновлення електропостачання «Охматдиту» на постійній основі.

Вранці 8 липня російські війська завдали масованого удару по Україні. Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит» у Києві. Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

Аварійно-рятувальні роботи на території «Охматдиту» завершені. За даними МВС, внаслідок російської атаки на цій локації двоє людей загинули (раніше повідомлялось, що це дорослі, одна з жертв – лікарка), за медичною допомогою звернулися 32 поранених. Госпіталізовано з травмами 8 дітей.

СБУ кваліфікувала удар РФ по дитячій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження. За попередніми даними слідства, для вогневого ураження медустанови сили РФ застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

У Голосіївському та Шевченківському районах Києва внаслідок атаки 8 липня були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК унаслідок ракетного удару РФ 8 липня. Також пошкоджені електромережі, повідомляє пресслужба ДТЕК.

Форум

XS
SM
MD
LG