Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: в «Охматдиті» під час ракетного удару перебувало 627 дітей


Наслідки російського ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит». Київ, 9 липня 2024 року
Наслідки російського ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит». Київ, 9 липня 2024 року

Під час російського ракетного удару 8 липня в «Охматдиті» перебувало 627 дітей, восьмеро із них зазнали поранень, а двоє дорослих загинули, розповів у фейсбуці міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, 94 пацієнти транспортували до інших лікарень. Крім того, відомо, що 68 дітей залишилися на лікування у вцілілих будівлях «Охматдиту».

«Також 465 дітей, які потребували планового лікування, обстежені, їх тимчасово виписали додому. З їхніми батьками підтримується зв’язок», – зазначив Ляшко.

Вранці 8 липня російські війська завдали масованого удару по Україні. Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит» у Києві. Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

СБУ кваліфікувала удар РФ по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження. За попередніми даними слідства, для вогневого ураження медустанови сили РФ застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

Українські правоохоронці вважають, що по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві влучила російська ракета Х-101, і вразила вона «саме ту ціль, на яку була запрограмована». Про це ввечері 8 липня повідомило Радіо Свобода поінформоване джерело в правоохоронних органах.

Міноборони Росії заявило, що відеоматеріали нібито підтверджують, що падіння українських ракет ППО пошкодило цивільні об’єкти в Києві. Натомість американський Інститут вивчення війни наголошує, що ця заява Москви чи твердження російських блогерів про те, що російська ракета нібито випадково влучила в лікарню, не звільняють російські війська від відповідальності за ці наслідки, оскільки Росія є державою-агресором у цій війні, і Україні не довелося б захищатися від російських ударів, якби Росія не розпочала повномасштабне вторгнення і не завдала регулярних ракетних ударів по Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG