Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ обстріляли із артилерії Кізомис на Херсонщині, загинув чоловік – влада


Наслідки російських обстрілів у селі Хрещенівка Херсонської області, Україна, 6 липня 2024 року. Фото ілюстративне
Наслідки російських обстрілів у селі Хрещенівка Херсонської області, Україна, 6 липня 2024 року. Фото ілюстративне

Військові РФ обстріляли 9 липня село Кізомис на Херсонщині. Унаслідок атаки загинув чоловік, який був на вулиці, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Під удар ворожої артилерії потрапив літній місцевий житель, котрий перебував на вулиці. На жаль, він отримав поранення, несумісні з життям», – йдеться у дописі.

Раніше, 9 липня, російська армія атакувала Херсон. Внаслідок обстрілу постраждав 49-річний чоловік. Також війська РФ атакували з безпілотника двох людей у місті, які перебували поблизу річки.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG