Доступність посилання

ТОП новини

Шмигаль розповів, коли може поліпшитися ситуація з відключеннями світла


Ситуація в енергетиці може поліпшитися у двадцятих числах липня, розповів під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль
Ситуація в енергетиці може поліпшитися у двадцятих числах липня, розповів під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Ситуація в енергетиці може поліпшитися у двадцятих числах липня, розповів під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Через наслідки тотальних ворожих обстрілів та спеку погодинні відключення тривають. Водночас у двадцятих числах липня розраховуємо на покращення ситуації. Завершаться ремонтні роботи на деяких об’єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі. Таким чином, відключення будуть не такими тривалими», – сказав глава уряду.

Він наголосив, що ситуація в енергетиці залишається «надзвичайно складною».

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки восьми ракетних та дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку – цього тижня синоптикипрогнозували надзвичайну спеку.

Форум

XS
SM
MD
LG