Доступність посилання

ТОП новини

США попереджає про «загрози» для релігійних установ у Румунії. Місцева розвідка це не підтверджує


Про це заявило посольство США в столиці Румунії Бухаресті
Про це заявило посольство США в столиці Румунії Бухаресті

Сполучені Штати закликають своїх громадян від відвідування релігійних установ у Румунії у ці вихідні – про це заявило посольство країни в Бухаресті.

Відомство заявило, що «отримало дані про загрози, потенційно спрямовані на синагоги, храми чи мечеті в Румунії на вихідних 11-13 жовтня».

«Посольство закликає громадян США проявляти підвищену обережність поблизу релігійних установ в Румунії в цей період», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, дипломатична установа радить американцям у Румунії уникати релігійних об’єктів та бути обачними.

Читайте також: США запровадили санкції проти Ірану у відповідь на його напад на Ізраїль

Водночас Служба розвідки Румунії (SRI) заявила, що не має інформації, яка б виправдовувала підвищення рівня терористичної загрози. Водночас SRI додає, що діятиме з підвищеною увагою, аби захистити безпеку Румунії.

Єврейська спільнота 11 і 12 жовтня відзначає релігійне свято Йом Кіпур. Цього року святкування відбувається на тлі загострення напруги на Близькому Сході.

1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю близько 180 балістичних ракет. У Тегерані заявили, що це – відповідь на загибель союзників Ірану у боротьбі з Ізраїлем – лідерів угруповань «Хамас» (визнана терористичною у США і ЄС) і «Хезболла» (є як озброєною групою, так і ліванською політичною партією, у США визнана терористичною організацією).

Від кінця вересня Ізраїль завдає ударів по об’єктах «Хезболли» в Лівані, зокрема у столиці країни Бейруті. Ізраїльська армія також проводить у Лівані наземну операцію й одночасно продовжує бойові дії в Секторі Гази проти угруповання «Хамас».

Форум

XS
SM
MD
LG