Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили санкції проти Ірану у відповідь на його напад на Ізраїль


Під обмеження потрапили 16 юридичних осіб та 23 танкери
Під обмеження потрапили 16 юридичних осіб та 23 танкери

Сполучені Штати розширили санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на його напад на Ізраїль 1 жовтня.

Як заявляє Мінфін США, ці дії посилюють фінансовий тиск на Іран, обмежуючи можливості режиму отримувати критично важливі доходи від продажу енергоносіїв для підриву стабільності в регіоні та нападу на партнерів і союзників США.

Під обмеження потрапили 16 юридичних осіб та 23 танкери за «свідому участь у значних операціях з купівлі, придбання, продажу, транспортування або збуту нафти».

Відповідно до рішення, Мінфін може накласти санкції на будь-яку особу, яка працює в нафтовому та нафтохімічному секторах іранської економіки.

Раніше повідомлялося, що США обговорюють з Ізраїлем удари по іранських нафтових об’єктах як відповідь на ракетну атаку Тегерана.

Читайте також: FT: Ізраїль та США обговорюють відповідь на атаку Ірану

1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю близько 180 балістичних ракет. У Тегерані заявили, що це – відповідь на загибель союзників Ірану у боротьбі з Ізраїлем – лідерів угруповань «Хамас» (визнана терористичною у США і ЄС) і «Хезболла» (є як озброєною групою, так і ліванською політичною партією, у США визнана терористичною організацією).

Від кінця вересня Ізраїль завдає ударів по об’єктах «Хезболли» в Лівані, зокрема у столиці країни Бейруті. Ізраїльська армія також проводить у Лівані наземну операцію й одночасно продовжує бойові дії в Секторі Гази проти угруповання «Хамас».

Форум

XS
SM
MD
LG