Доступність посилання

ТОП новини

З електроенергією краще не стане, на Південноукраїнській АЕС вийшов із ладу енергоблок – директор ЦДЕ


Ремонт на енергетичному об'єкті, фото ілюстративне
Ремонт на енергетичному об'єкті, фото ілюстративне

Енергоблок потужністю 600 МВт знизив видачу енергії на Південноукраїнській атомній електростанції, через це компанія «Укренерго» вже додала 4 вересня дві зайві черги відключень, повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко із посиланням на дані з двох незалежних джерел.

«Скоріш за все, наступного тижня (енергоблок) піде в ремонт. Отже, переможні реляції «Енергоатому» щодо достроково завершених ремонтів мають не тільки радувати, але й лякати. Маю відкликати прогнози, які публічно робив останні пару днів про нормалізацію постачання електроенергії. Так, високовольтні мережі відновлюються і за пару днів будуть у порядку (наскільки це можливо). Але «сюрпризи від «Енергоатому» передбачати поки не вдається», – написав експерт.

За його словами, тепер додається питання якості ремонтів. «Якщо блоки вилітатимуть узимку, нам усім буде непереливки», – додав Олександр Харченко.

Минулого тижня він прогнозував, що ситуація з енергозабезпеченням в Україні після атаки Росії 26 серпня має покращитися впродовж тижня. Харченко пояснював такі прогнози характером пошкоджень, що дає змогу фахівцям порівняно швидко відновити можливості енергосистеми. Водночас він акцентував, що прогноз актуальний за відсутності нових пошкоджень енергетичних об’єктів.

Форум

XS
SM
MD
LG