Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: енергоспоживання залишається високим, у більшості регіонів – екстрені відключення


Діти грають в темряві під час відключень світла в Києві, 26 серпня 2024 року
Діти грають в темряві під час відключень світла в Києві, 26 серпня 2024 року

Триває усунення наслідків останньої російської масованої атаки на енергетику, повідомляє національний оператор «Укренерго» 30 серпня.

«Споживання залишається високим через спеку у більшості областей. Вчора, 29 серпня, добовий максимум споживання був зафіксований вдень. Він був на тому ж рівні, що й попередньої доби – у середу», – йдеться в повідомленні.

Компанія додає, що через «складну ситуацію в енергосистемі» вранці в п’ятницю були запроваджені аварійні відключення в Києві та Київській, Черкаській, Житомирській, Чернігівській, Харківській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Вінницькій, Хмельницькій, Чернівецькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях, графіки обмежень там зараз не діють.

Читайте також: МЗС: Росія активізувала дезінформаційну кампанію для відвернення уваги від власних дій на ЗАЕС

Після скасування екстрених відключень у цих регіонах діятимуть дві черги відключень від початку доби до 18 години і від 21 до опівночі, з 18 по 21 годину діятимуть три черги.

Обмеження споживання в західних регіонах – Львівській, Тернопільській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Рівненській областях – діятимуть так:

  • 00:00 – 6:00 – одна черга відключень
  • 6:00 – 9:00 – дві черги відключень
  • 9:00 – 14:00 – одна черга відключень
  • 14:00 – 18:00 – дві черги відключень
  • 18:00 – 21:00 – три черги відключень
  • 21:00 – 24:00 – дві черги відключень

Російські війська 26 серпня завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема енергетичному сектору країни. У Повітряних силах зазначили, що війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА. В результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

Читайте також: Україна – МАГАТЕ: Росія атакою 26 серпня мала на меті порушити роботу українських АЕС

В «Укренерго» атаку РФ на українську енергосистему назвали наймасштабнішою від лютого 2022 року.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG