Доступність посилання

ТОП новини

«Енергоатом» планує добудувати Чигиринську АЕС


Поблизу містечка Орбіта на Черкащині планується зведення чотирьох нових енергоблоків
Поблизу містечка Орбіта на Черкащині планується зведення чотирьох нових енергоблоків

Енергетична стратегія України на період до 2050 року передбачає збільшення потужності атомної генерації. Поблизу містечка Орбіта на Черкащині планується зведення чотирьох нових енергоблоків за технологією AP1000, повідомила компанія «Енергоатом» 27 серпня.

«Енергоатом» має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на кшталт Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша. Успішна реалізація цих планів, безумовно, є вагомою інвестицією у повоєнне відновлення та підтримку енергетичної безпеки держави. Впровадження інноваційних ядерних технологій зробить Україну лідером у сфері атомної енергетики з унікальним досвідом та власними технологічними рішеннями», – зазначив керівник компанії Петро Котін.

Наголошується, що вже зроблено перший крок в реалізації цього проєкту. Зокрема, депутати Чигиринської міської ради ухвалили рішення щодо передачі земельних ділянок загальною площею 38,1493 га в постійне користування АТ «НАЕК «Енергоатом».

В Орбіті 40 років тому будували житло для двадцяти тисяч робітників майбутньої Чигиринської АЕС. Та після Чорнобильської трагедії будівництво зупинили.

Орбіта. Місто-примара
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:25:01 0:00

В Україні діють три АЕС: Рівненська атомна електростанція (4 енергоблоки), Південноукраїнська атомна електростанція (3 енергоблоки) та Хмельницька атомна електростанція (2 енергоблоки). Запорізька атомна електростанція окупована російськими військовими з 2022 року.

Форум

XS
SM
MD
LG