Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Німеччини застерегло громадян щодо «можливого посилення» обстрілів України на День незалежності


Ілюстраційне фото. Дим над Києвом під час російської ракетної атаки, 18 серпня 2024 року
Ілюстраційне фото. Дим над Києвом під час російської ракетної атаки, 18 серпня 2024 року

Міністерство закордонних справ Німеччини застерігає своїх громадян від поїздок до України – про це йдеться в повідомленні на сайті відомства, оновленому 23 серпня.

«Напередодні Дня незалежності України 24 серпня 2024 року можливе посилення ракетно-повітряних обстрілів міст, особливо столиці Києва», – заявляє МЗС.

Відомство рекомендує своїм громадянам, які перебувають в Україні, залишити країну, та вказує на обмежену можливість надати їм підтримку в умовах війни.

Тим громадянам ФРН, які все ж їдуть до України, міністерство радить мати «ретельно та професійно розроблену концепцію безпеки».

Читайте також: Події, які сформували і зміцнюють Незалежність України

Напередодні схоже повідомлення оприлюднило посольство Сполучкених Штатів в Україні, попередивши про підвищений ризик російських атак по Україні до Дня Незалежності.

Військові РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG