Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: абсолютна більшість українців підтримують Незалежність України


Лише 0,3% вважають, що Україні слід об’єднатися з Росією
Лише 0,3% вважають, що Україні слід об’єднатися з Росією

Абсолютна більшість українців, щонайменше 87%, підтримують незалежність України, лише 0,3% вважають, що Україні слід об’єднатися з Росією, свідчать результати опитування КМІС.

Крім цього, зараз 13% не визначилися із своєю відповіддю на запитання. «Вони як могли вагатися і «наближатися» до табору противників Незалежності, так і вагатися щодо формату відносин з Росією, але підтримувати Незалежність. На нашу думку, як ми зазначали вище, більшість із них насправді є прихильниками Незалежності і скоріше вагаються, якою має бути конфігурація відносин з Росією (між Незалежною Україною і Росією). Тому фактичний рівень підтримки незалежності вищий за зазначені 87% і, скоріше за все, становить не менше 90-95%», – йдеться в повідомленні.

Абсолютна підтримка Незалежності була доконаним фактом і до 2014 року, проте зараз ця підтримка стала ще вищою, кажуть соціологи.

«Ставлення до Дня Незалежності України з 2013 до 2024 радикально змінилося. У 2013 році це свято було найбільш важливим чи улюбленим для 12% українців, а у 2024 році – для 64%. У 2013 це було одним з найменш популярних свят (менш популярним був лише День Конституції), а зараз це одне з трьох найбільш популярних свят в Україні (після Різдва і Великодня – ред.), поступається лише двом головним релігійним святам», – йдеться в дослідженні.

День Незалежності Україна відзначає 24 серпня, 23 серпня – День Державного прапора України.

Форум

XS
SM
MD
LG