Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США в Україні попереджає про підвищений ризик обстрілів РФ до Дня Незалежності


У посольстві радять дотримуватись вказівок українських посадових осіб та служб швидкого реагування у разі надзвичайної ситуації
У посольстві радять дотримуватись вказівок українських посадових осіб та служб швидкого реагування у разі надзвичайної ситуації

Посольство США в Україні попереджає про підвищений ризик російських атак по Україні до Дня Незалежності. Відповідне повідомлення поширила пресслужба дипломатичного відомства.

«Посольство США в Києві оцінює, що протягом наступних кількох днів і до вихідних існує підвищений ризик як нічних, так і денних російських безпілотних і ракетних атак по всій території України у звʼязку з Днем Незалежності України 24 серпня», – йдеться у повідомленні.

У посольстві радять слідкувати за оновленнями в місцевих ЗМІ, визначити місця розташування укриттів, ховатися під час оголошення повітряної тривоги і дотримуватись вказівок українських посадових осіб та служб швидкого реагування у разі надзвичайної ситуації.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG