Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: на Запоріжжі сапери виявили на підстанції боєприпаси, що не вибухнули


На Київщині також виявили безпілотник поблизу повітряної лінії, його знешкодили
На Київщині також виявили безпілотник поблизу повітряної лінії, його знешкодили

На об’єктах енергетики триває ліквідація наслідків останньої російської атаки, розмінування та ремонтні роботи, повідомляє Міністерство енергетики 28 серпня.

«Також продовжується масштабна ремонтна кампанія для забезпечення стабільної роботи енергосистеми та підготовки до осінньо-зимового періоду. Для підтримки стабільності енергетичної системи важливо раціонально та ощадливо використовувати електроенергію», – заявляє відомство.

Графіки відключень діють протягом всієї доби, але їх не планують застосовувати для підприємств критичної інфраструктури, а також тих, які імпортують понад 80% електроенергії для своїх потреб.

Читайте також: Ситуація в енергетиці має поліпшитися впродовж тижня – директор ЦДЕ

За даними Міненерго, у Рівненській області падіння дрона спричинило знеструмлення підстанції, споживачів заживили за резервною схемою.

«Запорізька область: під час огляду підстанції сапери виявили боєприпаси, що не вибухнули. Вони були знешкоджені. Донецька область: через бойові дії знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі», – йдеться в зведенні.

На Київщині також виявили безпілотник поблизу повітряної лінії, його знешкодили.

Через бойові дії та технічні порушення на ранок 28 серпня без електропостачання залишалися 564 населених пункти.

Російські війська 26 серпня завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема енергетичному сектору країни. У Повітряних силах зазначили, що війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА. В результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

Читайте також: 230 ударів по енергетиці показали її «слабкі місця» – експерти про наслідки масованого удару РФ

В «Укренерго» атаку РФ на українську енергосистему назвали наймасштабнішою від лютого 2022 року.

Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG