Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: відключення триватимуть, доки не вдасться стабілізувати роботу енергосистеми


У ніч на понеділок, 26 серпня, російські війська завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України. На фото: дим над Києвом
У ніч на понеділок, 26 серпня, російські війська завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України. На фото: дим над Києвом

Енерегетики працюють над усуненням наслідків вчорашньої російської атаки там, де це можливо – про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

«127 ракет, 109 дронів було випущено дроном. Багато з них дійсно завдали значних руйнувань енергетичній системі, значних пошкоджень. Енергетики працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація, на всіх об’єктах», – сказала вона.

Гринчук зазначила, що напередодні оператори систем передачі запроваджували аварійні відключення, щоб вберегти цілісність системи.

Читайте також: У Києві та Дніпрі 27 серпня без світла будуть до 70% споживачів – Коваленко

«Сьогодні графіки планових відключень будуть діяти, доки нам не вдасться стабілізувати роботу енергосистеми. Зараз тільки відбувається оцінка пошкоджень на обʼєктах, і там, де можливо, енергетики приступили до аварійно-відновлювальних робіт, щоб якомога швидше повернути нормальну роботу енергосистеми, і сподіваємося, відмовитися або послабити графіки відключень», – пояснила заступниця міністра.

Вона зазначила, що ситуація в енергетиці складна, але контрольована: «ми намагаємося робити все, щоб якомога швидше привести до ладу обладнання і стабілізувати роботу енергосистеми».

Напередодні ДТЕК анонсував відключення світла в чотирьох областях 26 серпня.

Читайте також: Шмигаль закликав партнерів прискорити роботу для повної конфіскації активів РФ на користь України

У ніч на понеділок, 26 серпня, російські війська завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема по паливно-енергетичному сектору країни. У Повітряних силах зазначили, що війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА. В результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Влітку в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG