Доступність посилання

ТОП новини

В «Укренерго» вчорашню атаку РФ на енергосистему назвали наймасштабнішою


В «Укренерго» повідомляють, що внаслідок цих російських атак сьогодні, 27 серпня, в усіх регіонах будуть діяти заходи обмеження споживання
В «Укренерго» повідомляють, що внаслідок цих російських атак сьогодні, 27 серпня, в усіх регіонах будуть діяти заходи обмеження споживання

Вчорашню атаку РФ на українську енергосистему в «Укренерго» назвали наймасштабнішою від лютого 2022 року. Про це йдеться в повідомленні пресслужби.

«26 серпня ворог здійснив наймасштабнішу від початку війни ракетно-дронову атаку на українську енергосистему. Ремонтні бригади «Укренерго» вже почали аварійно-відновлювальні роботи. Енергетики працюватимуть 24/7», – зазначають у компанії.

В «Укренерго» повідомляють, що внаслідок цих російських атак сьогодні, 27 серпня, в усіх регіонах України будуть діяти заходи обмеження споживання – 6:00 до 11:00 і з 15:00 до 21:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги відключень одночасно, в інші періоди доби – по три черги.

Українська енергосистема відновлюється вже після дев’яти масованих атак РФ, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Енергетики закликають споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

Попередньої доби, 26 серпня, російські військові здійснили одну з наймасштабніших атак на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. За даними Повітряних сил ЗСУ, війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА, в результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

Унаслідок масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Російські війська, серед іншого, 26 серпня вдарили по Київській гідроелектростанції у Вишгороді. Відео з наслідками опублікували в соцмережах. Згодом інформацію про удар підтвердив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Згідно з даними за вересень 2021 року, потужність Київської ГЕС становить 440 МВт. Завдяки цьому також покривали пікові навантаження в енергосистемі України.

Станція – це будівля ГЕС, земляні греблі й дамби, бетонна водозливна гребля, суміщена з будівлею станції, 20 водоскидів й судноплавний шлюз. Довжина захисних споруд становить 70 км, а найбільша висота греблі – 22 м.

Форум

XS
SM
MD
LG