Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб повідомляє про 136 бойових зіткнень за минулу добу, про наступ на Сумщині не йдеться


Фортифікаційні споруди у Сумській області, Україна, 19 березня 2024
Фортифікаційні споруди у Сумській області, Україна, 19 березня 2024

Протягом минулої доби зафіксовано 136 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України 7 серпня.

«На Покровському напрямку наші захисники відбили 42 ворожі штурмові дії в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Желанне, Калинове, Олександрівка, Веселе, Іванівка, Калинівка, Скучне, Яснобродівка, Карлівка, Пантелеймонівка, Новожеланне та Межове.Найбільша концентрація атак була поблизу Іванівки та Желанного», – кажуть у ЗСУ.

У штабі зазначили, що «на кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України».

«На Сіверському напрямку відбулося 21 бойове зіткнення. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Виїмки, Переїзного та Спірного. На Торецькому напрямку росіяни атакували 18 разів неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка», – вказано у повідомленні.

Читайте також: Міноборони РФ звинувачує ЗСУ в атаках у Курській області та цим пояснює авіаудари РФ по Сумщині. Київ не коментує

На Краматорському напрямку, повідомили військові, точилося 10 боїв, зокрема, в районах Часового Яру та Іванівського. На Лиманському напрямку війська РФ атакували 19 разів неподалік Макіївки, Невського, Тернів, Торського та Серебрянського лісу.

«На Харківському напрямку точилося дев’ять боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії противника поблизу Липців, Тихого та Вовчанська. На Куп’янському напрямку відбулося шість бойових зіткнень, зокрема, біля Синьківки, Колісниківки, Глушківки та Новоосинового», – зазначено у зведенні.

Також у Генштабі повідомили про бої на Лиманському, Курахіаскому, Времівському і Придніпровському напрямках.

Напередодні Москва заявила, що сили РФ «відбивають атаки і завдають вогневого ураження противнику в районі державного кордону і резервів на території Сумської області», а російська авіація завдала ударів по нібито «зосередженням живої сили та техніки ЗСУ» в районах низки українських населених пунктів на Сумщині.

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону в Суджанському і Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ.

Після того, як російські сили у травні розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов припускав, що Росія може розпочати наступ на Сумщині.

Форум

XS
SM
MD
LG