Доступність посилання

ТОП новини

Росія намагається захистити Курщину за допомогою легкої піхоти – розвідка Британії


Адміністрація Курської області Росії 24 серпня оголосила про створення добровільного загону «Барс-Курськ» (фото архівне)
Адміністрація Курської області Росії 24 серпня оголосила про створення добровільного загону «Барс-Курськ» (фото архівне)

Адміністрація Курської області Росії 24 серпня оголосила про створення добровільного загону «Барс-Курськ». Майбутнім новобранцям обіцяють, що вони служитимуть вони начебто лише у Курській області Росії за шестимісячним контрактом, йдеться в новому зведенні Міністерства оборони Британії.

За даними аналітиків, загони бойового армійського резерву «Барс» були вперше створені у 2021 році, спочатку вони були призначені для забезпечення міністерства оборони Росії кадрами активних резервістів із високим рівнем готовності та підготовки.

«З березня 2022 року добровольці можуть приєднатися до загонів БАРС для короткострокової служби», – йдеться у повідомленні.

У розвідці кажуть, що «підрозділи «Барс» в основному є легкими піхотними формуваннями, в яких відсутня інтегрована артилерія або бронетехніка. Наразі по всій Росії налічується понад 30 загонів «Барс».

«Створення добровольчого загону «Барс-Курськ» майже напевно є відповіддю Росії на українське вторгнення в Курську область Росії, яке розпочалося 6 серпня 2024 року. Малоймовірно, що добровільний загін буде створено і зможе підтримати якусь російську військову активність у Курській області протягом наступного місяця. Хоча Росія, ймовірно, намагається нарощувати свої сили в Курську, наразі пріоритет віддається Покровському напрямку на сході України», – зазначають у Міноборони Британії.

Збройні сили України увійшли до Курської області вранці 6 серпня 2024 року. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 27 серпня заявив, що під контролем української армії перебуває 1294 квадратні кілометри та 100 населених пунктів у Курській області. Міноборони Росії у зведенні від 29 серпня повідомляє, що ЗС РФ продовжує відбивати спробу вторгнення ЗСУ на територію Російської Федерації.

Після наступу ЗСУ з’явилося відео, на якому особи в російській формі пограбували склад Wildberries у селі Званне Глушковського району Курської області. До цього троє російських військових пограбували магазин мобільного зв’язку в селищі Глушково: вони розбили вікна та вітрини та винесли товар. Влада області підтвердила грабіж. Відомо, що щонайменше один грабіжник був бійцем чеченського підрозділу.

Форум

XS
SM
MD
LG