Доступність посилання

ТОП новини

Засуджений до смертної кари в Білорусі громадянин Німеччини подав прохання про помилування – медіа


Зазначено, що Лукашенко запросив людей, залучених до процесу, почути подробиці щодо справи
Зазначено, що Лукашенко запросив людей, залучених до процесу, почути подробиці щодо справи

Громадянин Німеччини Ріко Кріґер, засуджений у Білорусі до смертної кари за звинуваченням у тероризмі, подав прохання про помилування Олександру Лукашенку, повідомив 30 липня близький до пресслужби авторитарного білоруського лідера телеграм-канал «Пул Первого».

Зазначено, що Лукашенко запросив людей, залучених до процесу, почути подробиці щодо справи та порадитися.

Пізніше телеграм-канал поширив відео із призначеним владою адвокатом Кріґера, який після цієї зустрічі сказав, що Лукашенко після роздумів ухвалить рішення.

Радіо Свобода не може незалежно підтвердити, чи подав Кріґер офіційне прохання про помилування.

19 липня стало відомо про смертний вирок у Білорусі громадянину Німеччини Ріко Кріґеру, який винесли 24 червня.

Суд над громадянином Німеччини Ріко Кріґером проходив у Мінському райсуді 6 червня. За інформацією правозахисного центру «Вясна», Кріґера визнали винним у «вчиненні вибуху з метою впливу на ухвалення рішень органами влади, залякування населення, дестабілізації громадського порядку (терористичний акт), вчиненого особою, яка раніше вчиняла злочин, передбачений ч. 4 ст. 295 ККУ, організовані групою, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу».

Згідно зі сторінкою Кріґера в LinkedIn, він був лікарем і працював у німецькому Червоному Хресті.

Правозахисники «Вясни» також повідомляли, що справа Кріґера стосується полку Каліновського, що воює на боці України, а саме – його структурного підрозділу, іноземного механізованого батальйону Western. Натомість полк Каліновського заперечує цей зв’язок.

Позиція Кріґера щодо звинувачень невідома. МЗС Німеччини в коментарі Deutsche Welle назвало смертну кару «жорстокою та нелюдяною формою покарання, яку Німеччина заперечує за будь-яких обставин».

Форум

XS
SM
MD
LG