Доступність посилання

ТОП новини

У Варшаві за підозрою у шпигунстві затримали колишнього співробітника «Відкритої Росії»


Ігор Рогов, координатор організації «Відкрита Росія» в інтерв’ю телеканалу «Настоящее время» після катувань і депортації з Білорусі, 14 серпня 2020 року
Ігор Рогов, координатор організації «Відкрита Росія» в інтерв’ю телеканалу «Настоящее время» після катувань і депортації з Білорусі, 14 серпня 2020 року

У столиці Польщі Варшаві за підозрою у шпигунстві затримали колишнього співробітника «Відкритої Росії» Ігоря Рогова. Про це 29 липня повідомило видання Sota з посиланням на три джерела в оточенні активіста, інформацію підтверджують також джерела телеканалу «Настоящее время».

Польські силовики провели обшуки у Рогова. Інші подробиці поки що невідомі.

У серпні 2020 року Рогов та ще один співробітник «Відкритої Росії» Артем Важенков приїхали спостерігати за протестами до столиці Білорусі Мінська. 11 серпня їх затримали силовики. Державні ЗМІ Білорусі писали, що вони перебувають у статусі підозрюваних у кримінальній справі про участь у масових заворушеннях, називали їх провокаторами та знімали сюжет за участю Важенкова про іноземне втручання.

Рогов тоді розповідав, що силовики побили його, не давали сходити до туалету та попити води. Його звільнили того ж дня, а за кілька днів на волю вийшов Важенков. Вони змогли залишити Білорусь.

«Відкрита Росія» – пов’язана із російським опозиційним бізнесменом Михайлом Ходорковським громадська організація, яка оголосила про самоліквідацію у травні 2021 року.

Форум

XS
SM
MD
LG