Доступність посилання

ТОП новини

Ракетний удар по Краматорську: поранений журналіст Reuters у тяжкому стані – керівник медзакладу


Журналіст Reuters, поранений через ракетний удар по готелю «Сапфір» у Краматорську в ніч з 24 на 25 серпня, у тяжкому стані в лікарні. Дніпро, 26 серпня 2024 року
Журналіст Reuters, поранений через ракетний удар по готелю «Сапфір» у Краматорську в ніч з 24 на 25 серпня, у тяжкому стані в лікарні. Дніпро, 26 серпня 2024 року

40-річний журналіст Reuters, поранений через ракетний удар по готелю «Сапфір» у Краматорську в ніч з 24 на 25 серпня, – у тяжкому стані. Про це на брифінгу в Дніпрі повідомив керівник медзакладу.

За словами лікаря, «медійника привезли у вкрай тяжкому стані із тяжким черепно-мозковим пораненням, численними переломами». Йому перелили 3,5 літра крові. На нього очікує кілька операцій, сказав медик.

Вранці 26 серпня стан журналіста вдалося стабілізувати, але він все ще в комі, уточнив керівник медзакладу.

«Робимо все можливе, щоб стабілізувати і щоб Іван обов’язково вижив. Планується провести ще декілька операцій, але вже після повної стабілізації стану. Поки – важкий, але є в динаміці позитивний плюс. І ми всі віримо, що журналіст виживе… Тут треба час, тому що такі поранення, важкі поранення голови, мають складнощі у лікуванні й подальшій стабілізації», – сказав він.

За словами лікаря, гемоглобін у пацієнта ще низький, але він потроху стабілізується.

Першу допомогу йому надали в лікарні Краматорська, а потім перевезли до Дніпра, сказав керівник медзакладу.

Російські військові в ніч на 25 серпня вдарили по Краматорську. Під удар потрапив готель, в якому, зокрема, були журналісти – громадяни України, США і Британії.

Раніше міська рада повідомила, що у результаті ракетного удару РФ по готелю в Краматорську ракетою «Іскандер-М». Президент Володимир Зеленський повідомив про сімох поранених і одного загиблого.

У Міністерстві закордонних справ України закликали світ засудити російський удар по готелю в Краматорську, де перебували іноземні журналісти. За словами речника МЗС, «прицільні удари по ЗМІ стали системною тактикою війни Росії».

Агенція Reuters підтвердила загибель одного і поранення двох своїх співробітників у Краматорську.

Форум

XS
SM
MD
LG