Доступність посилання

ТОП новини

Число постраждалих від ранкового удару Росії по Краматорську зросло до восьми – ОВА


Ракетний обстріл Краматорська, Донецька область, 10 серпня 2024 року
Ракетний обстріл Краматорська, Донецька область, 10 серпня 2024 року

Кількість постраждалих внаслідок ранкового російського удару по Краматорську Донецької області зросла до восьми, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Постраждалі – місцеві жителі від 42 до 77 років. Один із поранених направлений на лікування до Дніпра, двоє отримують фахову допомогу на Донеччині, решта – не потребує госпіталізації», – написав Філашкін у телеграмі.

Він нагадав, що приблизно о пів на сьому ранку 11 серпня російські військові обстріляли Краматорськ зі «Смерчів».

«Пошкоджені 42 приватні будинки, 19 багатоповерхівок, п’ять комунальних підприємств, сім приватних підприємств і об’єкт інфраструктури», – зазначив голова ОВА.

Напередодні сили РФ також обстріляли Краматорськ Донецької області. Російські військові тоді влучили ракетою по об’єкту критичної інфраструктури в місті. Один працівник загинув, ще декілька зазнали поранення, зазначив Філашкін.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG