Доступність посилання

ТОП новини

Атака Росії: на Київщині пошкоджено два енергооб’єкти, зросла кількість постраждалих – Кравченко


Люди втішають один одного після російського обстрілу, Дніпропетровська область, 26 серпня 2024 року (фото ілюстративне)
Люди втішають один одного після російського обстрілу, Дніпропетровська область, 26 серпня 2024 року (фото ілюстративне)

Під час масованої атаки сил РФ вранці 26 серпня у Київській області пошкоджено два енергооб’єкти, розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Однак, які саме енергооб’єкти пошкоджені на Київщині голова ОВА не уточнив.

За даними Кравченка, «22 приватних будинки зазнали пошкоджень внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей. Один будинок знищено повністю. Ще один значно пошкоджено. Також пошкоджені складське приміщення, гаражі, три авто».

«Станом на 12:00 вже відомо про трьох поранених жителів регіону. Жінка 1965 року народження з осколковими пораненнями доставлена до лікарні. Також постраждала жінка 1984 року народження із п’ятимісячною дитиною. Попередньо, у матері черепно-мозкова травма. Маля випало із дитячого візочка – у дівчинки подряпина стегна», – розповів Кравченко.

За його словами, «наслідки ворожої атаки фіксуються в усіх районах Київщини. Всі оперативні групи продовжують свою роботу».

Раніше будо відомо про одну постраждалу людину внаслідок атаки сил РФ по Київщині.

Росія застосувала ракети різних типів для ударів по Києву в ході повітряної атаки вранці 26 серпня, заявляє голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. Зокрема, йдеться про крилаті, балістичні, аеробалістичні ракети та ударні дрони, які були націлені на об’єкти інфраструктури.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. У зв’язку з цим по всій країні оголошено повітряну тривогу. На тлі цього масованого обстрілу Польща підняла в повітря свою авіацію та авіацію союзників.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG