Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР кажуть, що «Росія ховає великі кораблі, але полювання не має зупинятися»


Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися», повідомив Андрій Юсов
Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися», повідомив Андрій Юсов

Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися», повідомив в ефірі телемарафону речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсовє

«Полюватимемо на менші цілі. Кораблі зразка «Сатурн» чи «Тунець» - це менші цілі, але не менш важливі. Ворог використовує їх для патрулювання, перевезення БК, особового складу, транспортування інших суден. Усе це послаблює спроможності російського флоту», – зазначив Юсов.

Він нагадав, що «морські ударні дрони Magura цього року відправили на дно кілька російських кораблів».

«Мова і про ті самі «Тунці», і про «Цезаря Кунікова», і про «Сєргєя Котова», і про великі кораблі, ракетні крейсери. Цілий склад російських кораблів було виведено з ладу. У цілому, українцям вдалося вивести з ладу третину російських плавзасобів Чорноморського флоту. А це означає, що знижується загроза десантних операцій, використання ворожого флоту і носіїв «Калібрів», – сказав речник ГУР.

Редакція Радіо Свобода не може перевірити ці дані з незалежних джерел.

У Міноборони РФ ці дані наразі не коментували.

У квітні у ВМС України повідомили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

6 червня спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України завдав успішного удару по російському рейдовому буксиру біля берегів тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили в українській розвідці, зазначивши, що знищено корабель проєкту 498 «Сатурн» або «Протей».

Форум

XS
SM
MD
LG