Доступність посилання

ТОП новини

У Чорному і Азовському морях Росія тримає понад 10 кораблів – ВМС


У Чорному морі станом на 7 годину ранку 7 червня фіксується перебування одного російського корабля, який не є ракетоносієм
У Чорному морі станом на 7 годину ранку 7 червня фіксується перебування одного російського корабля, який не є ракетоносієм

У Чорному морі станом на 7 годину ранку 7 червня фіксується перебування одного російського корабля, який не є ракетоносієм, йдеться в повідомленні Військово-Морських сил Збройних сил України (ВМС ЗСУ).

При цьому, за даними відомства, в Азовському морі фіксується перебування 10 кораблів сил РФ, 3 із яких є носіями крилатих ракет типу «Калібр».

«Крім того, в Середземному морі помічений 1 корабель росіян, який є носієм крилатих ракет «Калібр», що може запустити до 8 ракет», – кажуть у ВМС.

У відомстві додали, що за добу в інтересах Росії прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – 6 суден, з них 1 продовжило рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря – 8 суден, з них 2 рухалось з протоки Босфор.

«РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)», – підсумували військові.⁩

На початку тижня повідомлялося, що у Чорному морі чергують два російські кораблі, серед них один носій крилатих ракет «Калібр».

У квітні у ВМС України повідомили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

6 червня спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України завдав успішного удару по російському рейдовому буксиру біля берегів тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили в українській розвідці, зазначивши, що знищено корабель проєкту 498 «Сатурн» або «Протей».

Форум

XS
SM
MD
LG