Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ готуються до відновлення штурмів і деблокування заводу у Вовчанську – ЗСУ


На Харківському напрямку обстановка залишається «напруженою» (фото архівне)
На Харківському напрямку обстановка залишається «напруженою» (фото архівне)

На Харківському напрямку обстановка залишається «напруженою». Російські війська продовжують «активно штурмувати позиції українських захисників, а ЗСУ успішно відбивають атаки, здійснюють контратаки та вживають заходів для зміцнення оборони», повідомила пресслужба ОТУ «Харків».

За даними військових, «у районі населеного пункту Глибоке ворог здійснює перегрупування штурмових груп 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії, евакуює втрати та забезпечує логістичну підтримку».

«Поблизу Лук’янців противник намагається відновити боєздатність з метою продовження штурмових дій. В районі Стариці та Огірцевого окупанти проводять інженерне обладнання захисних споруд на позиціях 41-го мотострілецького полку 72-ї мотострілецької дивізії, а в лісовому масиві облаштовують стартові позиції для БпЛА», – зазначили в ЗСУ.

Військові також кажуть, що «у Вовчанську російські сили проводять повітряну розвідку за допомогою безпілотників, нарощують систему зв’язку та готуються до відновлення штурмових дій. Їхніми основними цілями є відновлення втрачених позицій, деблокування Агрегатного заводу та розширення зони контролю».

В ОТУ «Харків» кажуть, що «протягом минулої доби на Харківському напрямку сталося чотири бойових зіткнення. Окупанти завдали три ракетних удари та два авіаудари, використавши одну керовану авіабомбу (КАБ) та дві некеровані авіаційні ракети. Також зафіксовано 48 ударів дронами-камікадзе та 341 обстріл позицій Сил оборони України».

«Знищено 77 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема: 2 танки, 2 бойові броньовані машини, 12 артилерійських систем, 9 автомобілів, 6 одиниць спеціальної техніки, 46 дронів. Крім того, знищено 46 укриттів для особового складу та 3 місця зберігання боєкомплекту», – підсумували військові.

Раніше стало відомо, що на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області залишаються російські військові, вони заблоковані вже декілька місяців

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська армія продовжує витісняти російські війська з Харківської області.

Напередодні Третя окрема штурмова бригада ЗСУ заявила про наступ та повернення територій на Харківщині. 23 серпня підрозділ повідомив про «стабілізаційні дії».

Сили оборони 9 серпня інформували, що біля Вовчанська на Харківщині армія РФ готується до штурмів у районі агрегатного заводу і багатоповерхової забудови.

Форум

XS
SM
MD
LG