Доступність посилання

ТОП новини

Через російські удари пошкоджені об’єкти інфраструктури в двох областях – ОВА


На Запоріжжі обстріл спричинив пожежу (фото ілюстраційне)
На Запоріжжі обстріл спричинив пожежу (фото ілюстраційне)

Російська атака вранці 26 серпня спричинила пожежу на об’єкті інфраструктури в Запорізькій області, заявив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Росіяни масовано атакували Україну. У Запорізькій області поцілили по обʼєкту енергетичної інфраструктури. Там здійнялася пожежа», – написав він.

Інформацію про інші наслідки атаки уточнюють.

Про пошкодження повідомила також влада Рівненської області:

«Ціллю став об’єкт енергетичної інфраструктури. У житловому будинку пошкодило вікна. Без людських жертв».

Місцева ОВА додає, що атака призвела до знеструмлення населених пунктів у Рівненському районі.

Читайте також: На Київщині внаслідок атаки є пошкодження об’єктів інфраструктури, поранена людина – ОВА

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. На тлі цього масованого обстрілу Польща підняла в повітря свою авіацію та авіацію союзників.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG