Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині внаслідок атаки є пошкодження об’єктів інфраструктури, поранена людина – ОВА


Ракетний обстріл Краматорська, Донецька область, 10 серпня 2024 року, фото архівне
Ракетний обстріл Краматорська, Донецька область, 10 серпня 2024 року, фото архівне

Унаслідок масованої атаки сил РФ крилатими ракетами і «Шахедами», на Київщині є пошкодження інфраструктурних об’єктів, повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Вже маємо інформацію про поранену людину. Її доправлено до одного з районних медзакладів, надається необхідна допомога. Також фіксуємо пошкодження приватних будинків внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в 4 районах. Деталі згодом», – розповів місцевий голова.

Крім того, на Київщині за розпорядженням «Укренерго» запроваджені екстрені відключення світла. Начальник КОВА доручив районам та громадам «оперативно розпочати роботу пунктів незламності, щоб люди мали де підзарядити телефони».

Крім того, мер Києва Віталій Кличко повідомив, що енергетики та комунальні служби відновили роботу обладнання водопостачання на правому березі столиці.

«Протягом години тиск в житлових будинках вийде на оптимальні параметри», – зазначив міський голова.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. У зв’язку з цим по всій країні оголошено повітряну тривогу. На тлі цього масованого обстрілу Польща підняла в повітря свою авіацію та авіацію союзників.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG