Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: російська армія 21 раз атакувала на Лиманському напрямку за добу


Ілюстраційне фото. Українські військові готуються вести вогонь із гаубиці M777 на Донеччині, 21 серпня 2024 року
Ілюстраційне фото. Українські військові готуються вести вогонь із гаубиці M777 на Донеччині, 21 серпня 2024 року

Протягом доби на лінії фронту відбулося 146 бойових зіткнень, заявив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 26 серпня.

За повідомленням, російські війська чотири разі атакували на Харківському напрямку, біля Липців і Вовчанська. На Куп’янському напрямку зафіксували 15 російських штурмів.

«На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався просунутись уперед неподалік семи різних населених пунктів. Основні зусилля прикладав у районі Невського, де провів дев’ять штурмів», – заявляє штаб.

Сили оборони також відбивали сім штурмів на Сіверському напрямку, сім на Торецькому і 13 – на Краматорському, де російські війська діяли «найактивніше в районі Часового Яру».

Читайте також: Дані ЗСУ: Росія втратила понад тисячу військових за добу

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 42 штурмових і наступальних дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Зелене поле, Миролюбівка, Калинове, Маринівка і Новогродівка. Майже половина ворожих атак відбулася у районі останнього», – заявляє штаб.

Ще 20 атак ЗСУ відбивали на Курахівському напрямку, 10 – на Времівському напрямку.

«На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках окупанти активних наступальних дій вчора не проводили. На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували наші позиції двічі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат і відійшли», – йдеться в зведенні.

Інститут дослідження війни раніше оприлюднив спостереження, за якими Росія, ймовірно, перекидає війська з менш пріоритетних напрямків в Україні до Курської області РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG