Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу каже про «згортання операції в Газі і перекидання військ до кордону з Ліваном»


Ізраїльський лідер сказав, що, «хоча армія близька до завершення поточного наземного наступу на місто Рафах на півдні Гази, це не означає, що війна проти «Хамасу» закінчилася»
Ізраїльський лідер сказав, що, «хоча армія близька до завершення поточного наземного наступу на місто Рафах на півдні Гази, це не означає, що війна проти «Хамасу» закінчилася»

«Нинішня фаза бойових дій проти «Хамасу»(угруповання, яке визнане терористичним у США та ЄС) у Секторі Газа згортається, створюючи умови для перекидання більшої кількості військ до північного кордону, щоб протистояти ліванському угрупованню «Хезболла», повідомив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в телеінтерв’ю AP.

Ізраїльський лідер сказав, що, «хоча армія близька до завершення поточного наземного наступу на місто Рафах на півдні Гази, це не означає, що війна проти «Хамасу» закінчилася». Але в Газі, за його словами, «знадобиться менше військ, що звільнить сили для боротьби з «Хезболлою».

«У нас буде можливість перекинути частину наших сил на північ, і ми це зробимо. Перш за все, для оборони», – сказав він, додавши, що «також для того, аби дозволити десяткам тисяч переміщених ізраїльтян повернутися додому».

Нетаньягу сказав, що сподівається на дипломатичне вирішення кризи, але пообіцяв розв’язати проблему «іншим способом», якщо це необхідно.

«Ми можемо воювати на кількох фронтах, і ми готові до цього», – сказав він.

Прем’єр Ізраїлю заявив, що «наступ в Газі згортається, але Ізраїлю доведеться продовжувати удари, спрямовані на запобігання перегрупуванню «Хамас».

Ізраїль проводить у Секторі Гази військову операцію у відповідь на напад «Хамасу» на південь країни 7 жовтня 2023 року. Тоді було вбито понад 1200 мирних жителів, понад 250 людей були взяті в заручники та вивезені до Гази.

Рафах Ізраїль називає останнім оплотом палестинського угруповання. За даними Politico, американська розвідка оцінює втрати «Хамас» у 30–35% особового складу.

МОЗ Гази, яке контролює угруповання «Хамас», стверджує, що під час ізраїльської операції загинули понад 36 тисяч мирних жителів, понад 80 тисяч були поранені. Незалежного підтвердження цих даних немає. Ізраїльські військові звинувачують «Хамас» у розміщенні озброєнь у густонаселених міських забудовах та використанні цивільних як живого щита.

Форум

XS
SM
MD
LG